Ideeën voor de zomer decoratie – 13 coole suggesties

zomer deco ideeën bloemmotief kussen kleurrijke pastelkleuren

Ideeën voor de zomer decoratie - maak een zomergevoel bij u thuis

Breng kleuren en het gevoel van de komende zomertijd bij u thuis met onze beste tips en trucs - alles van de reorganisatie van het meubilair tot de geuren van het nieuwe seizoen die u nu en hier kunt beleven!

 1. opruimen

Zie uw huis als een huurappartement voor de zomer en u zult het in een heel nieuw licht zien.

Open deuren en ramen, trek de gordijnen naar achteren en gooi donkere, sombere en moeilijke meubels weg. Zet zware accessoires weg, inclusief onnodige kleine decoratieve elementen. Ze hebben ze niet nodig tijdens de hete zomermaanden.

Ideeën voor de zomer decoratie - van de herschikking van het meubilair tot de geuren van het nieuwe seizoen

zomer decoratie ideeën servies glazen fris gekleurd
 1. Bedek een kleurrijke tafel

Als je nieuw servies nodig hebt voor je volgende etentje, koop dan iets met zomerse patronen en kleuren. Combineer felle bloemen-tropische patronen op je dagelijkse gerechten en kommen. Ontwerp een geïmproviseerde bar op een mooi dienblad en plaats daar flessen en glazen. Grappige elementen zoals roerstaafjes en papieren parasols zorgen voor een frisse uitstraling.

Buiten eten met het gezin

zomer decor ideeën veranda terras eethoek

 1. Voor op de veranda

Het warme weer in de zomermaanden is een prachtige gelegenheid om buiten op de veranda een tuinmaaltijd te organiseren. Uit eten gaan met het hele gezin zorgt ervoor dat je alles wat de zomer te bieden heeft, gebruikt.

Herschik het meubilair voor de zomer

zomer decoratie ideeën bloemmotief rood sofa venster 1. Nieuwe look

De open haard is in andere seizoenen de blikvanger in de kamer, nu in de zomer, maar niet meer. U hebt een nieuwe opstelling van meubels nodig, ver van de open haard, die niet langer de focus van de kamer is. Ze hebben meer zon nodig vanuit de openslaande deuren en de deur. Vervang de zware gordijnen met gauzy gordijnen die het lichtste briesje de kamer in laten. Dat is wat je nodig hebt in de zomer!

Geniet van de zomertijd buiten

zomer deco ideeën tuinmeubelen parasol parasol

 1. de hele zomer lang

De zomer is niet zomaar een seizoen, het is een gemoedstoestand. Herontwerp uw kamers, zodat u kunt genieten van de voordelen van de zomer. Plaats bijvoorbeeld een grote parasol buiten om extra schaduw buiten te hebben. Hang papieren lantaarns tegen de bomen en takken naast de patio, waardoor je vriendschappen tot diep in de nacht mogelijk zijn. Of als het weer stormachtig is, kunt u comfortabel op de overdekte veranda blijven waar een lamp brandt. Bij regen of zonneschijn moet je genieten van je zomertijd.

De glanzende kleuren creëren een nieuwe look.

zomer deco ideeën bloemenpatroon behang herschilderen

 1. Vernieuw je oude meubels

Geef een oude stoel of bijzettafeltje een nieuw leven met glanzende verf in een zomerse tint, zoals hemelsblauw of grasgroen. De glanzende kleuren creëren een nieuwe look. Zorg ervoor dat u het meubilair op de juiste manier vult, zodat de verf beter op het oppervlak blijft zitten.

Laat de muur nooit leeg

zomer deco ideeën bloemenpatroon verse muurschildering

 1. Kunstwerken aan de muur

Fleur donkere muren op met kleurrijke illustraties. Betaalbare stukken zijn bijna overal online of op rommelmarkten te vinden. Een groot stuk of een verzameling stukken is de perfecte oplossing voor een blinde muur.

Natuurlijke planten voegen veel charme toe aan uw ambiance

zomer decoratie ideeën natuurlijke elementen plantaardige zee gevoel

 1. Natuurlijk leven

Om attractiviteit toe te voegen, plant vetplanten in een te grote schaal. Ze vereisen weinig zorg, maar zijn een perfecte aanvulling op de zomer eettafel. De combinatie van natuurlijke planten voegt veel charme toe aan uw ambiance.

Goed humeur in de slaapkamer

zomer deco ideeën bloemmotief frisse kleuren

 1. Gelukkige dekbedden

Heldere prints op het beddengoed zorgen meteen voor een goed humeur in de slaapkamer.

Heldere kleuren zien er gelukkig uit en creëren een zomers humeur

zomer decoratie ideeën boeket glas geel rood

 1. Vers uit de tuin

Breng felle zomerse kleuren in huis met vers geplukte bloemen. Je kunt een geweldig effect bereiken met warme kleuren, verzadigd oranje gebruiken, stralend geel, levendig roze en de rijke rode kleuren als diep paars bewaren voor de andere seizoenen. Kleine groepen felle kleuren zien er gelukkig uit en creëren een onmiskenbare zomerse sfeer.

Welkom in de zomer

zomer deco ideeën tafeldecoratie servies tuin eethoek

 1. Het feest kan beginnen!

Laten we de zomer verwelkomen, buitenshuis! Lage tafels, vloerkussens en tuinverlichting - dat zal iedereen zeker plezieren. De felle kleuren zoals turkoois, rood en wit creëren een vrolijke sfeer en iedereen zal zich hier vermaken.

Verlangen naar de zee

zomer decoratie ideeën zee oceaan geur kaarsen

 1. Zomergeuren

In de zomer moet het ook zomers in uw huis ruiken, dus verander de geuren! Peperkoek en maagdenpalm zijn geweldige geuren voor de wintermaanden, maar nu verlangen veel mensen naar zeebries en meloen!

Zet zware accessoires weg, inclusief onnodige kleine decoratieve elementen

zomer decoratie ideeën koele drankjes verfrissing

 1. Wees gemakkelijk

Zomerweer biedt perfecte mogelijkheden om lang vergeten huishoudelijke artikelen weer te gebruiken. Een zilveren bakje kan bijvoorbeeld worden beladen met glaswerk, een kan en behandelt tijdens een zomercocktail, terwijl een champagnekoeler dient als een houder.