iSaloni 2016 Beurs in Milaan: actuele trends in de meubelwereld

Huidige trends op de meubelbeurs in Milaan

 

Elk voorjaar gebeurt er opnieuw een van de belangrijkste ontwerpevenementen. Het gaat om de iSaloni-show in Milaan, waar enkele van de nieuwste trends worden gepresenteerd. De Meubelbeurs werd dit jaar voor de 55e keer gehouden.

De 55e Meubelbeurs in Milaan, iSaloni

Milan Fair isaloni 2016 test occhio slide

Beurs van Milaan: Salone del Mobile 2016

isaloni Beurs Milaan Salone del Mobile 2016
Wat vind je op de meubelbeurs?

Wat biedt de Milan Furniture Fair? In Milaan worden de nieuwste uitwerkingsmethoden, allerhande innovaties en modellen voor actuele ontwerptrends gepresenteerd. Met andere woorden, op beurzen als deze in Milaan zijn de dimensies van moderniteit in dit gebied vastgelegd. De Italianen zijn altijd degenen die op de hoogte zijn. Als je alleen een meubelbeurs kunt bezoeken, kies dan voor iSaloni in Milaan.

Je kunt op de Milan Furniture Fair zien welke actuele woontrends dat zijn

Fair Milan Salone del Mobile 2016 huidige trends in het leven

Overigens is dit ook een uitstekende manier om deze prachtige stad te leren kennen. De beurs is niet beperkt tot een specifiek gebied. Hoewel u de hoofdtentoonstelling op speciaal aangewezen 240 vierkante meter kunt zien. Daarnaast zijn er nog andere tentoonstellingslocaties die door de stad worden verspreid.

Creatief 3D-muurontwerp

Fair Fair Salone del Mobile 2016 creatief muurontwerp in MilaanOntwerp dat is gereduceerd tot comfort

Het meubilair, de verlichting en accessoires worden grotendeels in een minimalistische stijl uitgevoerd. Overbodige details zonder concrete functie lijken dit jaar niet modern te zijn.

Minder is meer, zelfs in de keuken 

Milan Fair Salone del Mobile 2016 modern keukenontwerp

Vet mix van materialen

Wat de aandacht blijft trekken, is de grote verscheidenheid aan materialen en de gedurfde manier waarop ze worden gecombineerd. Natuursteen, houten oppervlakken, glas en allerlei soorten kunstmatige composieten zijn momenteel zeer modern.

Durf verschillende materialen te combineren

Fair Milan Salone del Mobile 2016 duurzame trends kamerplanten

Aangenaam om aan te raken

Al vele jaren wordt een hoge waarde toegekend aan het comfort dat u voelt wanneer u bepaalde meubels aanraakt. In dit opzicht merken we veel meer vooruitgang op in het lopende jaar. Het gaat zo ver dat het zicht soms op de achtergrond komt. Het maakt niet uit of een meubel er mooi of heel slecht uitziet, maar hoe comfortabel het voelt.

Grote nadruk wordt gelegd op het comfort

Milan Fair Salone del Mobile 2016 Meubeltrends Woonkamer meubels

Lichte accenten

Hoewel we hebben geschreven dat veel minimalistische trends waarneembaar zijn. Dat betekent echter niet dat u genoegen moet nemen met een saai of monochroom kleurenpallet. Eigenlijk ontdekken we veel heldere nuances in de nieuwe modetrends. Ze zijn er om de meubelstukken of bepaalde accessoires geweldige accenten te laten maken en om een ​​origineel huisontwerp te garanderen.

Gebruik kleuraccenten in opzichtige nuances

Milan Fair Salone del Mobile 2016 Meubels Trends Design

emotionaliteit

Er was zeker geen bezoeker van de Milan Furniture Fair die emotioneel niet diep geraakt was. Het gepresenteerde meubilair werd gekenmerkt door een zekere sensualiteit. Het kan worden gezegd dat dit een van de verbindende eigenschappen tussen alle tentoonstellingen was. Dus je kunt zeggen dat in de moderne context, de verschillende meubels vaker volgens gevoel gecombineerd moeten worden.

Meubilair dat gevoelens oproept

Milan Fair Salone del Mobile 2016 Meubeltrends

Kom dichter bij de natuur

Het is niets nieuws dat je steeds dichter bij de natuur wilt komen bij het maken van meubels. Maar dit jaar zal het nog duidelijker zijn dan in de voorgaande seizoenen. Dit werd heel sterk gevoeld op de meubelbeurs van dit jaar in Milaan. Naast de natuurlijke materialen is het versieren met plantmotieven veel belangrijker dan voorheen. Ze worden steeds opnieuw gebruikt en worden steeds meer innovatief en origineel in het ontwerp geïntegreerd.

Natuurlijke materialen en bloemmotieven

Fair Milan Salone del Mobile 2016 Trends eetkamermeubelen

Terug naar de natuur

Fair Milan Salone del Mobile 2016 groen interieur

Moderniteit die veel waarde hecht aan klassiek

Met een toegenomen emotionele lading van meubels spelen steeds meer menselijke categorieën een rol bij hun kwalificatie. Het kan gezegd worden dat de nieuwste ideeën, en dit kwam naar voren op iSaloni, altijd respectvoller en wat wijzer zijn. Zoals eerder vermeld, probeert men meer en meer rekening te houden met de natuur en deze intensiever in het eigen leven te integreren via het meubilair. Bovendien blijf je modern zonder arrogant te zijn over traditie. Integendeel, zelfs met zeer innovatieve vormen, voelt men de kennis van ontwerpers over meubels en stijlgeschiedenis en het feit dat ze zijn overwogen.

Designklassiekers zijn altijd in de mode

Milan Fair Salone del Mobile 2016 Trendmeubels met hoekbankmeubilair