Stijlvol en functioneel meubilair in de Bauhaus-stijl

Bauhaus-stijl meubelen stoel stalen rotan

 Leer de Bauhaus-stijl beter kennen

Ze zijn een echte klassieker op het gebied van designmeubilair: Bauhaus-designmeubels zijn tijdloos en kunnen bijna 100 jaar worden gecombineerd met bijna elke interieurstijl. Het is dankzij deze rijkdom aan varianten dat de stijlvolle en tegelijkertijd functionele ontwerpstukken de eeuwen hebben overleefd en nu net zo populair zijn als ooit.

De creatieve geest die de Bauhaus-stijl in Weimar in 1919 inspireerde, was van Walter Gropius, een Duitse architect die zijn tijd altijd verliep in termen van moderne ontwerpideeën. Zelfs vandaag wordt hij beschouwd als mede-oprichter van moderne architectuur. In 1919 stichtte hij de Staatliche Bauhaus in Weimar, een kunstacademie die de koers naar de toekomst zette. In 1925 verhuisde de kunstacademie van Weimar naar Dessau. Meer historische achtergronden zijn te vinden op deze pagina.

 bauhaus-stijl stoelen stoelen eettafel
Hun oorspronkelijke bruiloft was het stijltijdperk tussen 1919 en 1933. In de 20e eeuw was design, dat altijd werd beschouwd als een brug tussen vrije en toegepaste kunst, een ware opleving geweest en sindsdien is het niet alleen architectuur en modern grafisch ontwerp geweest, maar vooral ook ook sterk beïnvloed de meubelindustrie. Meubels in Bauhaus-stijl zijn tegelijkertijd modern en functioneel en dus altijd een inspiratiebron voor creatieve geesten van vandaag.

 Stijlvol hoeft niet duur te zijn

 Meubilair is niet goedkoop. Als je een stijlvol ontwerp op prijs stelt, moet je er vaak een aardig bedrag voor betalen. Goedkope meubels missen daarentegen vaak de echte charme. Het hoeft niet goedkoop of stijlvol te zijn. Als je weinig geld wilt uitgeven en graag aan het sleutelen bent, kun je zogenaamde Hartz IV-meubels maken - geïnspireerd op het Bauhaus-ontwerp. De Hartz IV-meubels zijn chique designideeën van het merk zelfgemaakt, die met een beetje handvaardigheid en een paar eenvoudige stappen kunnen worden voltooid. In het rustieke, gezellige Bauhaus-ontwerp maken ze visueel veel en besparen ze nog altijd het budget.

bestel bauhaus-stijl ontwerp

Hier is een interessant interview met Le Van Bo, die dat bedacht heeft. Hij weet hoe onbetaalbaar stijlvol meubilair kan zijn wanneer het inkomen krap is, omdat de succesvolle architect en ontwerper uit Berlijn ooit een Hartz IV-ontvanger was. Hij ontwierp het ontwerp voor de Hartz IV meubels aan de Volkshochschule (VHS). Als je de vakman nog niet hebt ontdekt, kun je het daar goedmaken. De VHS biedt nu speciale cursussen waarin de bouw van de Hartz IV meubelserie wordt onderwezen. Het concept laat zien dat een hoogwaardige interieurontwerpsmaak niet hoeft te mislukken vanwege het benodigde budget en dat iedereen zich vandaag stijlvol kan inrichten met een beetje vakmanschap en creatieve ideeën. "Vorm volgt functie" is het motto van Bauhaus-ontwerpers en meubelfabrikanten die het tot hun missie hebben gemaakt om moderne en stijlvolle ontwerpen toegankelijk te maken voor elke laag van de samenleving van vandaag.

bauhaus-stijl meubels stoel kantoor woonkamer De Bauhaus-stijl verovert opnieuw de meubelmarkt

 Meubelstijlen zijn als zand op de zee, maar als je heel goed kijkt, flitst bijna overal een vleugje Bauhaus hier doorheen. Met het basisidee van het ontwerpen van functioneel designmeubilair dat op ideale wijze stijl en functionaliteit combineert, deden de ontwikkelaars en denkers van de Bauhaus-stijl een beroep op een breed scala aan kopers. Geen wonder dat de goede stukken al snel in massaproductie gingen. Vandaag is de foto weer een beetje veranderd. Hoewel Bauhaus nog steeds staat voor goedkope designmeubelen die indruk maken door de vorm en functionaliteit, zijn massaproducten echte verzamelobjecten en verzamelobjecten geworden die terecht de naam van het designmeubilair dragen. Elke designerzaak in designmeubilair waar iets voor in de aanbieding is, krijgt er een of twee te bieden, en echte Bauhaus-fans vinden vandaag in veel winkels waar ze naar op zoek zijn. Natuurlijk is van tijd tot tijd ook een echt koopje.

bauhaus-stijl bureaustoel witte eames

Robuuste en goed gemaakte tafels en stoelen in Bauhaus-stijl zijn te koop bij the-designlover.com, waar u ook regelmatig aanbiedingen en kortingen vindt. Een echt klassiek ontwerp is de stalen buisstoel, die zich in bijna elke stijl aanpast aan elke stijl van interieurontwerp. Het kan worden gevonden in moderne en goed uitgeruste kantoren en medische praktijken, evenals in evenementenzalen. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld de vrijdragende stoelen van Marcel Breuer met de bureautafel van Charles Eames - niet alleen op kantoor, maar ook in de privé-eetkamer.

  stoelen in bauhaus-stijl

Zo blijft de Bauhaus-stijl een rijkdom aan facetten verspreiden die ongeëvenaard is. Simpele vormen creëren een moderne look die nog altijd tijdloze charme uitstraalt en daarom nooit echt uit de mode raakt. Als je besluit een Bauhaus-stuk te kopen, krijg je een echt klassiek huis dat niet alleen robuust genoeg is om generaties lang mee te gaan, maar toch moeiteloos kan concurreren met de ontwerpideeën van morgen. De kunst is om het te reduceren tot eenvoudige geometrische vormen zoals de cirkel, het vierkant en de driehoek, evenals de primaire kleuren rood, geel en blauw, gecombineerd met subtiele contrasten in wit, zwart en grijs. De materiële basis is de stalen buis, die tegenwoordig zeer goedkoop te produceren is en fabrikanten toch in staat stelt echt designermeubilair te bieden voor een klein budget.

Bauhaus-stijl fauteuil modern ontwerp

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

14 + = 24

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map