Bawa bingkai gambar dalam rupa barok

Bingkai gambar sendiri membuat bingkai barok emas

Buat bingkai gambar diri anda - bingkai emas dalam gaya Baroque

 

Mungkin anda telah melihat bingkai gambar yang dihiasi dengan mewah di kedai yang anda suka, tetapi warna yang tidak sesuai dengan rumah anda? Atau anda juga mempunyai bingkai gaya Baroque di loteng? Perfect! Kerana anda boleh mengubahnya menjadi barang kemas yang unik dalam masa yang singkat, meletakkan semua gambar anda dalam cahaya yang betul.

Sediakan bingkai gambar

Sebagai peraturan, tidak banyak yang perlu disediakan untuk bingkai yang baru dibeli. Itulah sebabnya langkah ini sangat relevan untuk bingkai gambar lama. Keretakan di dalam kayu boleh diisi dengan pengisi akrilik. Kemudian lancar permukaan dengan spatula. Ambil beberapa kertas pasir (240 grit yang terbaik) dan keluarkan tepi. Jika cat mengupas di beberapa tempat, anda juga boleh mengeluarkan lapisan cat bingkai lama dengan kertas pasir sebaik sahaja selepas itu.

bingkai gambar itu sendiri membuat bingkai emas baroque
Memohon primer

 

Pilih cat akrilik sebagai primer. Warna-warna yang lebih gelap membuat bingkai kelihatan bergaya bergaya, manakala warna-warna yang berbeza menjadikannya kelihatan mewah dan sombong. Ambil berus lembut dan sapukan ke seluruh bingkai. Juga pastikan bahawa cat masuk ke semua sudut dan tepi perhiasan. Ini amat perlu jika warna asli bingkai berbeza dengan ketara daripada buku asas pilihan anda.

bingkai gambar mereka membuat bingkai cermin baroque

Tetapkan aksen dengan warna emas

 

Gunakan warna emas dalam bentuk cecair. Ini adalah cara terbaik untuk mencapai rupa Baroque yang dikehendaki. Dengan daun emas atau semburan emas, kesan yang diinginkan hanya boleh menjadi sangat rumit. Di satu pihak, cat boleh digunakan dengan berus atau kain dengan cara yang sangat disasarkan, sementara pada masa yang sama memelihara rupa cat pudar.

bingkai gambar itu sendiri membuat bingkai barok dengan gambarAmbil berus dengan bulu kasar dan tinggalkan di dalam keadaan kering. Matlamatnya adalah untuk menyerap sebilangan cat yang mungkin dengan berus, supaya tiada penutup permukaan, tetapi cat bertindik dicipta, di mana warna substrat kekal kelihatan. Teruskan seperti berikut: Berai berus di cat dan gosokkan di pinggir periuk cat sehingga tiada lagi titisan cat dan warna bulu kelihatan jelas. Untuk mengurangkan jumlah cat di dalam kuas, ia juga boleh dilucutkan kertas atau pulpa. Sebelum stroke pertama pada bingkai agak membawa sedikit warna kepada berus dan kerja semula jika perlu. Adalah penting bahawa cat tidak berjalan.

bingkai gambar mereka membuat bingkai foto baroque

Kemudian gunakan cat yang tinggal, yang masih melekat pada bulu-bulu, dengan melegakan bingkai gambar. Cat ini hanya tahap tertinggi profil, manakala tahap yang lebih rendah mengekalkan nada asas kot pertama. Teruskan bekerja sehingga bar kelihatan cukup emas. Yang penting ialah warna emas tidak dipindahkan terus dari periuk cat ke bingkai.

Untuk bingkai bingkai

Bingkai gambar akhirnya boleh dirawat dengan lilin. Apa yang dipanggil "Lilin lusuh" atau lilin berwarna tanpa warna yang sesuai untuk tujuan ini. Berhati-hati menggunakan ini pada bingkai. Akhirnya, anda menggilap keseluruhannya dengan kain kering.

bingkai gambar mereka membuat bingkai baroque emas

Bingkai boleh dihiasi lebih jauh lagi, cth. dengan teknik serbet atau angka-angka kecil, yang diperbaiki pada kerangka dengan gam panas. Anda hanya perlu berhati-hati agar tidak membekalkan sekeping yang baik secara kreatif. Jika tidak, kesan imej akan hilang kerana bingkai gambar terlalu mengganggu.

bingkai gambar itu sendiri membuat bunga bingkai barok

 

Sumber imej dari atas ke bawah:

© rahmenversand.com

© Bingkai gambar emas - goldpictureframe (Flickr / CC BY SA 2.0)

© cermin dinding (Flickr / CC BY SA 2.0)

© Biarkan Bayi datang kepada saya (Flickr / CC BY ND 2.0)

© Peringatan (Flickr / CC BY 2.0)

© Gambar di dinding (Flickr / CC BY ND 2.0)

© Tulip untuk Hari Wanita (Flickr / CC BY 2.0)