Mata yang paling penting apabila membina sebuah batu mengangkat tempat tidur anda sendiri

Musim terbaik untuk membina katil adalah musim bunga atau musim gugur. Kami sekarang berada di ambang musim panas. Topik ini masih terkini. Anda sebenarnya boleh menyelesaikan katil yang dibangkitkan sekarang juga. Adakah anda ingin menghabiskan banyak masa di luar, maka apa-apa kerja kraf boleh berbuat baik. Hanya berhati-hati bahawa masa yang tepat untuk pembiakan tidak kembali sehingga ia menjadi sedikit lebih sejuk.

Reka bentuk taman moden dicirikan oleh watak yang lebih selesa. Struktur, pelan lantai yang menarik, struktur zon yang berbeza adalah semua ciri khas. Katil yang dibangkitkan boleh memenuhi fungsi reka bentuk ini selain daripada fungsi utamanya, iaitu untuk membuat perkebunan lebih mudah dan lebih berkesan.

Bahan ini sangat penting dari sudut pandangan reka bentuk dan untuk tujuan praktikal. Berikut adalah tentang apa yang perlu dipertimbangkan apabila kita membina sebuah katil batu yang dibangkitkan diri kita sendiri. Bahan ini sangat popular dan membawa banyak manfaat estetika dan praktikal.

Tempat tidur buatan sendiri mengambil pelbagai bentuk

mengangkat katil bujur

Beri perhatian kepada asas yang baik jika anda membina katil yang dibangkitkan sendiri

Daripada semua alternatif yang berbeza, katil batu yang dibangkitkan adalah salah satu yang paling stabil. Ia juga boleh dibina di atas ketinggian yang tinggi. Tidak seperti varian lain, seperti kayu atau plastik, ia boleh bertahan lebih lama. Sekiranya anda membina sebuah batu yang stabil meninggikan diri anda, ini boleh terus berkhidmat kepada anda selama bertahun-tahun yang akan datang.

Selebihnya biasanya perlu diganti paling lambat selepas 2-3 tahun.

Asas hendaklah dibuat dari konkrit dan di bawah yang anda perlukan asas kalis air. Yang kedua boleh dibuat dari kerikil atau lava. Lapisan saliran yang dipanggil ini mestilah melebihi 70 atau 80 cm di bawah tanah. Ia bergantung kepada kedalaman tanah basah. Lapisan saliran harus ketat sekitar 30-40 cm. Asas itu sendiri harus kira-kira ketinggian yang sama. Untuk pemampatan lapisan yang lebih rendah, anda lebih suka menggunakan plat bergetar. Ia juga penting bahawa asasnya menonjol di semua sisi kira-kira 5 cm di hadapan dinding yang menghadap.

Batu mengangkat katil dari ketinggian yang berbeza boleh kelihatan baik di taman

batu menaikkan katil
Cara yang betul untuk membina

Membina katil batu yang dibangkitkan tidak terlalu rumit. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa perkara penting untuk diperhatikan. Yang pertama seperti yang telah kita sebutkan, iaitu pemampatan di bawah asas. Anda tidak boleh ketinggalan ini. Matlamat anda adalah tidak membenarkan air. Ia akan menyebabkan ketidakstabilan dan penurunan struktur selepas beku pada musim sejuk. Ini tentunya membawa kekurangan praktikal dan estetik.

Titik kritikal seterusnya meletakkan baris pertama. Ini harus diletakkan sepenuhnya lurus menggunakan alat pengukur khas. Mana-mana ketidaksamaan pada ketika ini tidak boleh diluruskan dengan struktur yang lain.

Di samping itu, pastikan mortar kering dengan baik selepas lapisan pertama diletakkan. Hanya selepas itu anda perlu bergerak untuk menyusun batu-batu seterusnya. Untuk mengimpal bersama ini, anda boleh menggunakan gam bahan bangunan konvensional dan tiada mortar biasa. Anda mungkin boleh meminta alternatif yang lebih sesuai dalam pembelian.

Satu saat penting dalam membina katil batu yang dibangkitkan ialah kelebihan yang kelihatan. Untuk ini, anda perlu memproses batu-batu dengan keropok plaster atau apa yang dipanggil Scharriereisen.

Katil batu dalam bentuk lingkaran juga sangat biasa

batu lingkaran mengangkat katil

Kemungkinan berlainan dengan borang

Batu yang dibangkitkan katil menawarkan banyak kemungkinan berbeza dari segi gaya dan bentuk. Mereka boleh menjadi bujur, persegi, segiempat panjang. Pembinaan berbentuk tangga juga biasa. Katil yang ditanam sering digunakan pelbagai fungsi kerana banyak kemungkinan. Struktur ini juga berfungsi sebagai tempat simpanan atau tempat duduk. Mereka mengambil peranan hiasan hiasan dan skrin privasi.

Pangkalan mungkin adalah bahagian paling penting dari projek DIY itu

dasar batu mengangkat katilPelbagai pilihan mengenai gaya

Dari sudut reka bentuk, bergantung pada warna dan bentuk, batu-batu itu boleh menjadi neutral, moden, minimalis, tetapi juga pedesaan, kasar atau perindustrian. Batu bata mempunyai karakter yang sangat berbeza daripada batu alam. Katil yang diperbuat daripada batu pada umumnya tetapi klasik dan oleh itu menjejaskan reka bentuk taman sentiasa mewah dan bergaya.

Batu-batu dalam pelbagai warna boleh membentuk struktur katil yang dibangkitkan

bata menaikkan katil

Keanehan berbanding dengan bahan lain

Sekiranya anda ingin membina sebuah katil mengangkat batu sendiri, maka anda harus mengharapkan usaha yang lebih besar. Kerja yang tepat dan berikut semua langkah penting adalah penting. Anda perlu bekerja dengan baik, supaya pembinaannya menarik dan stabil secara visual. Kelebihan yang besar terhadap pembinaan lain adalah watak mesra alam, serta ketahanan yang panjang. Batu yang dibangkitkan katil boleh bertahan lebih lama sebelum diubahsuai atau digantikan oleh orang lain.

Lihatlah arahan yang hebat untuk membuat struktur bingkai katil yang dibangkitkan batu dalam video berikut!

Berikut adalah manual pembinaan yang hebat untuk pembinaan katil yang dibangkitkan:

Baris pertama adalah penting untuk reka bentuk

Buat katil yang dibangkitkan

Sebuah katil yang dibangkitkan batu juga boleh mencantikkan fasad

membangkitkan batu di hadapan fasad

Anda boleh memilih bentuk geometri yang berbeza untuk katil batu anda yang dibangkitkan

angka-angka menarik yang dibangkitkan batu

Katil yang dibangkitkan segi empat tepat panjang biasanya merupakan yang paling praktikal

katil yang dibangkitkan segi empat tepat panjang

Katil yang dibangkitkan batu boleh menjadi loghat yang menarik di taman

bentuk bujur yang dibangkitkan katil

Satu siri hebat katil yang dibangkitkan dengan batu alam

batu dibina belakang rumah sayuran

Bentuk batu boleh menjadikan katil yang dibangkitkan kelihatan sangat menarik

katil tinggi batu rendah

Pembinaan tangga juga sangat popular dengan katil yang dibangkitkan batu

pembinaan aras batu dibangkitkan