Reka bentuk taman anda sendiri tidak begitu rumit!

taman reka bentuk taman aleen

Merumuskan resolusi anda dengan betul untuk merancang taman anda sendiri!

Resolusi tahun baru tidak sepatutnya ditakrifkan pada Malam Tahun Baru. Bagi sesetengah orang, anda boleh mengambil sedikit masa lagi. Sebagai contoh, berkebun. Kerana fasa intens mereka bermula sekarang. Apa sebenarnya yang anda mahu mencapai tahun ini?

Untuk benar-benar berjaya dalam merancang taman anda, anda harus terlebih dahulu bertanya soalan yang betul. Di bawah ini anda dapat melihat apa yang mereka akan, pada pendapat kami.

Reka bentuk taman yang indah adalah bahawa!

taman berbentuk batu pagar taman pagar
Adakah anda ingin menanam sayuran?

Jika anda mempunyai rumah yang biasa dengan halaman sendiri, anda boleh dengan mudah menanam sayuran di sana yang akan berlangsung untuk seluruh keluarga anda. Tetapi di teres kecil atau di balkoni ini boleh berfungsi dengan hebat.

Reka bentuk tipikal taman sayuran

halaman kebun taman sayur-sayuran

Tumbuh taman

sayuran berkebun taman berkembangTomato, lada, salad, kacang dan produk lain boleh berkembang dengan baik di rumah anda. Jadi jika anda taman sendiri bentuk, Ia akan menjadi agak realistik untuk mencari sudut bagi tumbuh-tumbuhan semacam itu.

Tumbuh lada di taman anda sendiri

lekapan hortikultur fesyen taman berkembang

Kacang, kacang dan pudina di taman

Kacang kacang kacang tumbuh membingkai taman

Tumbuh tomato di halaman

tomato taman tumbuhan hortikultur taman reka bentuk

Sayur-sayuran dalam kotak kayu

Reka bentuk taman sayuran taman sayur-sayuran hortikultur

Adakah anda ingin mempunyai rempah?

Di dalam dapur atau kawasan lain, anda juga boleh menubuhkan sebuah taman menegak dengan rempah dan sayur-sayuran. Adakah anda mahu? Jadi, anda akan memanjakan suasana dengan khabar angin yang hebat. Anda boleh membuat teh hebat, salad dan sup dengannya. Anda pasti akan hidup lebih sihat jika anda mempunyai rempah di taman rumah anda.

Adakah kompos sesuai untuk anda?

Sekiranya anda mempunyai sampah kompos, ini memberi banyak manfaat yang berbeza. Anda akan dapat menggunakan semula bahan-bahan hijau dari taman anda. Anda akan mempunyai baja semulajadi. Ia bernilai usaha, bukan?

Adakah anda ingin menghidupkan taman yang anda reka bentuk menjadi ruang hidup yang diperibadikan?

Jika ya, anda perlu menggunakan sedikit kemahiran pereka dan pengetahuan. Buat kawasan tempat duduk, letakkan tempat tidur gantung, membuat taman Zen kecil atau lebih besar atau menambah unsur Buddha. Atau cuma ruang untuk duduk dengan selera anda atau buat ruangan untuk hobi anda. Jika perlu, buat kawasan peribadi yang jelas di mana anda boleh menikmati segala-galanya dengan aman.

Untuk rehat yang indah di taman

taman reka bentuk periuk tanaman besar

Adakah anda mungkin ingin merancang pelan jangka panjang, dan selepas itu anda boleh merancang taman anda sendiri?

Lagipun, anda mungkin mahu mempunyai arked hijau, pagar hidup, sayur-sayuran dan pokok-pokok besar di taman! Ia tidak akan berfungsi dalam setahun, tetapi pada suatu ketika anda perlu memulakannya. Lebih cepat lebih baik, peraturan ibu jari. Juga, yang terbaik adalah untuk mempunyai rancangan yang baik, kerana anda harus melakukan sesuatu setiap musim, setiap bulan, untuk menjadikan matlamat jangka panjang menjadi kenyataan.

Reka bentuk taman dengan pergola

meja taman taman meja pergola

Adakah anda mahu terus memotivasi diri anda melalui pengalaman yang hebat?

Mengapa menggunakan masa dan tenaga dalam projek taman apabila ia tidak menyeronokkan? Jangan tunggu kejayaan besar untuk melakukan ini. Pergi ke sana sesering mungkin dan nikmati saat-saat yang indah. Ambil semua momen reka bentuk taman. Jika anda ingat dengan tepat bagaimana ia bermula dan dibangun maka anda akan sangat gembira dengan hasilnya.

Reka bentuk halaman yang elegan

rumput taman yang indah bentuk rumput hijau

Buat taman kelihatan bergaya

Idea luaran taman indah

Sayur-sayuran di permukaan yang besar

sayur-sayuran reka bentuk taman sayur-sayuran hortikultur

Menjaga kebun itu

hortikultur sayur landskap taman

Reka bentuk taman dengan kehijauan

taman tanaman landskap hortikultur

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

74 − 67 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map