Kenali masakan Pakistan! – beberapa hidangan biasa

Masakan Pakistan - gambaran budaya yang menarik mengenai seni masakan di Pakistan

 

Jika anda suka makanan eksotik maka anda pasti akan mencuba masakan Pakistan. Ini sangat dipengaruhi oleh budaya Arab dan India serta seni masakan. Tetapi itu bukan semua. Masakan Pakistan mempunyai banyak kebiasaan. Semua pengaruh ini membuat campuran yang sangat menarik, yang kami ingin memperkenalkan kepada anda sekarang.

Di manakah Pakistan?

Di mana peta Pakistan hidangan masakan Pakistan

rempah

Rempah, kebanyakannya rempah pedas mencirikan dapur ini. Mereka terdiri daripada kebanyakan rasa makanan. Walaupun hanya beberapa yang ditukar, perubahan ini sangat banyak.

Sama seperti masakan India, Pakistan menggunakan banyak rempah pedas.

Anda mesti suka makanan yang enak untuk menikmatinya. Satu menggunakan lada panas tertentu. Yang kita tahu mempunyai rasa yang terlalu lembut.

Rempah tipikal dalam masakan Pakistan

Masakan Pakistan rempah tipikal oriental dan pengaruh India
Rempah-rempah tipikal lain termasuk kunyit, rempah, ketumbar, halia. Tambahan pula, ada yang menggunakan campuran rempah Garam masala. Ia mengandungi ketumbar, kayu manis, halia, jintan dan kapulaga hijau.

Apa ramuan dan rempah-rempah yang anda pasti perlu jika anda mahu memasak hidangan Pakistan?

Rempah dan ramuan masakan Pakistan untuk memasak hidangan Pakistan

roti

Di Pakistan, anda tidak duduk makan apa-apa makanan penting tanpa roti. Orang Pakistan memakan apa yang dipanggil roti roti. Ia sihat kerana ia dibuat daripada tepung gandum. Ia kelihatan seperti pita dan dibakar di dalam ketuhar atau di atas plat panas khas.

Roti roti adalah roti khas di Pakistan yang sangat mirip dengan roti India

Hidangan masakan Pakistan roti roti PakistanRoti Pakistan 

Masakan masakan khas Pakistan dengan roti

Makanan popular

Biryani mungkin hidangan masakan Pakistan yang paling popular. Ia diperbuat daripada beras dan daging lembu atau kambing. Anda mesti menambah rempah ketumbar, jintan, lada merah, daun bay. Tambahan pula, anda mesti bermusim dengan pala, lada panas dan buah pelaga.

Mahkamah Biryani di Pakistan

Hidangan masakan khas Pakistan Biryani

Kitchari adalah hidangan tipikal lain untuk masakan Pakistan. Dalam satu ini campuran kacang merah merah atau kuning dengan nasi. Tambah bawang, tomato, kentang. Anda rempah dengan cumin, halia, kari, ketumbar, kunyit, pala. Rasanya tidak dapat dibandingkan dengan apa-apa lagi.

Kitchari - hidangan dengan lentil dan beras

Hidangan masakan Kitchari Pakistan khas

Hidangan masakan tradisional Pakistan

Masakan masakan khas Pakistan Kitchari

Pencuci mulut yang lazat

Di dalam masakan Pakistan tidak ada makanan pencuci mulut yang baik. Mereka mengandungi banyak rempah yang terdapat dalam makanan biasa. Anda terus menggunakan banyak kacang, gula perang dan susu.

Pencuci mulut Pakistan dengan pistachios dan badam

Masakan Pakistan hidangan pencuci mulut tipikal dengan badam dan pistachios

minuman

Kebanyakan Pakistan adalah orang Islam. Mereka tidak minum alkohol kerana ini. Ada varian asli dari penyebaran Ayran Turki yang terkenal. Pagi ini minuman yoghurt manis dan makan tengah hari - asin.

Minuman yogurt yang menyegarkan boleh menjadi manis atau asin

Hidangan masakan khas Pakistan yang manis atau lassi masin

Mango Lassi

Masakan masakan khas Pakistan Mango Lassi

Ini adalah beberapa contoh khas dari masakan Pakistan. Jika anda mencuba ini, anda tahu rasa mereka baik. Pastinya rasa baik, tetapi jangan lupa, lebih banyak percobaan!

Hidangan domba dengan cili dan ketumbar

Hidangan masakan khas Pakistan domba Massaman kari

Hidangan Pakistan disajikan dengan nasi dan yoghurt

Masakan India dan Pakistan memasak hidangan rempah dan hidangan khas

Bayam dan hidangan ayam dengan roti

Hidangan masakan Pakistan berpengalaman dengan ketumbar

Dal Makhani - hidangan lentil yang lazat dengan yoghurt

Hidangan masakan khas Pakistan Dal Makhani Masakan masakan khas Pakistan Aloo GoshtMasakan masakan Pakistan dari Timur Hidangan masakan Pakistan Chana Dal Vada CurryHidangan masakan India dan Pakistan khas Hidangan masakan Pakistan khas Baghare BainganHidangan masakan Pakistan Chickpea Pulao PakistanHidangan masakan khas masakan Turki ayam TikkaMasakan masakan khas Pakistan dengan rempah-rempahTelur Kari masakan masakan Pakistan khasMasakan Pakistan hidangan kambing khas Dumbay ki Nihari

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

42 + = 47

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map