10 японска декорация идеи за обзавеждане на нашия апартамент в стил Дзен

бонсай дърво японски декорация идеи мотив дзен стил оригинал

10 стъпки за създаване на нашия апартамент в стил Дзен - идеи за японска декорация

В днешно време е много стресиращо и трудно да се намери мир и спокойствие в живота, така че е една от малкото възможности - място на спокойствие и уют, за да създадете в дома си. Ето защо японските принципи са се превърнали в водеща тенденция в дизайна на интериора.

Но какво наистина означава Дзен? В японския език Дзен говори за медитация. В интериора той отразява баланса, хармонията и отпускането. Въпреки че Дзен не е подходящ стил на дизайн, той има книга със строги правила. Често се свързва с минимализма, с простотата и чистотата на линиите. Това е по-скоро начин да организирате дома си и да създадете атмосфера, за да забравите стресовете и напрежението на ежедневната работа в офиса. Помислете за тези 10 лесни стъпки, за да настроите напълно дома си Дзен.

10 японски идеи за деко за обзавеждане на нашия апартамент в дзен стил

живи дзен стил японски деко идеи дизайн деко
 първи Zen Дизайн работят около с меки цветове като бяло, сиво, бежово сянка или розово-бежово, които имат силата да предизвика чувство на релакс и спокойствие. Хроматичната хармония между различните елементи е също толкова важна, колкото и визуалната приемственост между стените, мебелите и подовете. За да включите външни линии в една стая монохромен, винаги може да реши да комбинира с господстващо цвят с адаптивни обекти и структурирани тъкани като бял цвят с кожа от къртица или бежов цвят с палисандрово дърво. По този начин те се създаде разнообразие от цветове и форми, комбинирайте две съответстващи цветове или да експериментирате с различни нюанси на любимия си цвят.

Красива гледка към градината от спалнята, която е декорирана в дзен стил

бял японски декор идеи обзавеждане дзен стил спалня приятна

 втори Паркетът винаги е сигурен залог, както и всички твърди, дървени подове. Бял, сивкав или ярко лакиран паркет е особено изискан, но можете да изберете цветен паркет. Подовото покритие може да създаде модерна и приятна атмосфера в апартамента или на тавана. Вълните килими предлагат истинско усещане за удобство, но изискват по-високо ниво на поддръжка. Въпреки това, ако изберете килим, можете да прецизирате украсата на Zen и да подобрите усещането за стаята, като комбинирате няколко различни вълнени килими заедно. Отново обърнете внимание, че цветът на килима трябва да съответства на цвета на пода.

 Комфортно легло с 4 колони в спалнята - аксесоари от тъмна дървена мебел

Японски декорация идеи плоско обзавеждане небето легло черни подови настилки трета Веществата, разбира се, трябва да се придържат към едно и също правило. Един от основните елементи на Вашата декорация на Дзен са завесите, които осигуряват степента на интимност. Треперете ги по специален начин и използвайте естествени текстилни продукти като лен или вълна и ги подредете по стил в стаята. За по-артистична атмосфера ги комбинирайте с капаци, които регулират светлината. Обърнете специално внимание на системата за закрепване.

Простота и уют на слънчевата тераса - идея за японска декорация

Японски декор идеи плосък дзен стил слънчева тераса

4-ти За спокойна атмосфера, заменете блестящите светлини с успокояващи вдъхновени от природата свещи. Избягвайте силната директна светлина от тавана и използвайте всички възможности за смесване на подовата лампа, фенера и индиректната светлинаЗа спалнята, салдата са много удобни. Ако ви харесва дифузната светлина, можете да изберете някои ароматни свещи.

Интериор в бяла спалня в дзен стил

Японски декор идеи плосък дзен стил спалня

5-ти Декорът в стил "Дзен" се характеризира с прости и чисти линии, които избягват детайлите и излишъка от украса. Мебелите трябва да бъдат с високо качество и изработени от естествени материали. Мебелите за съхранение (гардероби, гардероби, масички) могат да бъдат боядисани в ярки цветове. Тъй като спалнята обикновено е най-важната стая на интериора на Дзен, има някои конкретни предложения за нейното обзавеждане:

- Поставете леглото в близост до източник на светлина и избягвайте пространството пред вратата. Височината на леглото трябва да бъде този, с който да се чувствате комфортно, но високи легла (повече от 55 см) обикновено акцентират на усещането за комфорт. Изберете тапицирано легло, изработено от кожа или с цветно табло.

- Дръжте леглата си на минимум: Използвайте вълна или изкормени завивки и не прекалявайте с декоративните възглавници.

- Нощни шкафчета са много полезни и стилен деко елемент. Не забравяйте да изберете нощни шкафчета, които се вписват добре в интериора на спалнята.

- За четене ъгъл, изберете просто фотьойл и обърнете внимание на простите линии на мебелите.

При декорацията на стената се прилага същото правило за обзавеждане: простота

Японски декор идеи плосък ZEN стил просторна трапезария

6-ти При декорация на стени се прилага същото правило за обзавеждане: простота. Избягвайте да събирате снимки или снимки и да съхранявате само тези, които обичате най-много. За напълно хармонична и първокласна домашна библиотека, покрийте всички книги в монохромна хартия.

Етеричните масла са един от начините за запълване на стаята ви със свежи аромати

Японски декор идеи плоски дзен стил свещи вкус пчелен восък

7. А домашно спрей за бельо или свещи от пчелен восък и етерични масла са някои от начините за попълване на стаята си със свежи аромати, които не само са успокоителни, когато спя, но също така имат здраво, когато е време да се събуди.

Тъмнокафяви кожени релаксири и малка кръгла маса от стъкло

Японски декор идеи плосък дзен стил тъмно кафяв кожено шезлонг

8-ми Електронните устройства обикновено разсейват, така че не се интегрират много добре в дома на Дзен. Ако обаче харесвате телевизора си в спалнята, уверете се, че е поставен в отделна зона. Скрийте всички кабели и кабели, които могат да изкривят спокойната атмосфера в цялата стая.

Бонсай дървета и висящи терариуми са добър избор

Японски декор идеи плоски дзен стил растения успокояващ

9-ти Растенията имат успокояващ ефект поради зелените си цветове и защото генерират кислород. Избягвайте цветя, които се нуждаят от специални грижи. Например, бонсай дървета и висящи терариуми са добър избор.

Стилен интериор в дзен стил - дървена конструкция

Японски декор идеи плосък ZEN стил простота

10-ти Съхранявайте аксесоарите към мебелите до минимум. Премахнете ненужните и ненужни елементи и запазете само това, от което се нуждаете, но не се колебайте да добавяте елементи, които ще ви дадат допълнителен комфорт.

          столове-удобен възглавници квадратни тъмно-романтична-японски стил-деко