Zorg dat de voortuin gemakkelijk te onderhouden is – niet helemaal zorgeloos, maar toch ….

Maak de tuin gemakkelijk te verzorgen? Kan dat? Natuurlijk kan een gemakkelijk te onderhouden tuin worden gecreëerd, maar met de juiste tuinstrategie! De tuin is een prachtig resort, maar vereist regelmatig werk. Het creëren van een tuin die gemakkelijk te onderhouden is vereist een paar dingen om in gedachten te houden. Degenen onder u die geen specialisten zijn op het gebied van tuinieren, maar graag willen genieten van het unieke karakter van uw eigen buitenruimte, kunnen veel baat hebben bij ons huidige artikel.

Tuinproevers en gepassioneerde tuinders vertrouwen op verschillende aspecten van tuinontwerp. Focussen op het tuindecor is geen goede tuinbouwstrategie. Alle afzonderlijke componenten van de tuin moeten in aanmerking worden genomen. Enkele tips en trucs maken het gemakkelijk te onderhouden tuinontwerp een gemakkelijke taak. Eens kijken wie zij zijn!

De voortuin maakt de eerste indruk

zorg voor de tuinverzorging en netheid zijn hier sleutelbegrippen

Een goede planning en aandacht voor de details

Als tuinier die van zijn buitenruimte een leuk recreatiegebied wil maken, moet u licht en bodemgesteldheid in uw eigen tuin goed kennen. Dit is cruciaal, want dat is een vereiste voor de juiste selectie van uw tuinplanten. U kunt dus planten onderscheiden met weinig onderhoud van extravagante plantensoorten die intensieve zorg nodig hebben.

Wat moet nog worden opgemerkt:

 • Het hangt af van de grootte van de tuin of het nu gemakkelijk is om voor de tuin te zorgen of niet. Grote tuinen worden met veel meer inspanningen geassocieerd dan kleinere.
 • Goed gevormde bedden verliezen hun vorm niet, dus maak er een punt van! Beeteinfassungen naar het gazon dus sparen veel moeite en werk!
 • Probeer meer bomen zo dicht mogelijk bij elkaar te verzamelen. Dit bespaart u veel tijd en moeite met hun reguliere zorg.
 • Zet inheemse planten.
 • Onkruid is volkomen ongewenst! Bedenk dan dat natuurlijke stenen voorkomen dat zaadonkruiden zich ontwikkelen: dat wil zeggen, natuurstenen tuinpaden zijn een geweldige optie voor de tuin.
 • Houd er rekening mee dat er minder verbindingen tussen grote stenen zijn.

Mooie bloembedden maken de tuin georganiseerd en goed onderhouden

voortuin easy care fashion bloembedden prachtig design
Pas op bij het kiezen van buitenmaterialen

Materialen spelen een belangrijke rol in de buitenruimte, met name in de voortuin. Bij het plannen van tuinpaden en terrassen, moet u zorgen voor de materialen die u kiest. Natuursteen en beton hebben bijvoorbeeld meestal weinig verzorging nodig. De bijpassende meubelstukken moeten ook van de juiste materialen zijn gemaakt. Hout blijft de meest populaire keuze voor tuinmeubelen. Zelfs oppervlakken met speciale oppervlakken blijken een voordelige oplossing voor de voortuin te zijn, omdat ze duurzaam zijn. En als het gaat om de tuinhek, zijn hekken gemaakt van hard hout of thermisch verzinkt staal erg populair omdat ze duurzaam zijn.

Denk goed na over het ontwerpen van de tuinpaden

onderhoudsvriendelijke tuinontwerp tuinpaden gemaakt van geschikte materialen zoals beton

Houten meubels zijn klassiek in tuinontwerp!

easy-care tuinmeubelen vakwerkmeubels zijn het beste alternatiefZet op onderhoudsvriendelijke tuinplanten

Exotische planten zijn niet de beste oplossing voor een mooie, gemakkelijk te onderhouden tuin. Houtachtige planten en sommige vaste planten zijn veel beter geschikt. Het is het beste om die struiken te kiezen die, in tegenstelling tot jaarlijkse zomerbloemen, op de lange termijn in de grond zijn geworteld en gemakkelijker droge perioden overleven. Grondbedekking helpt ook veel bij het ontwerp van een onderhoudsarme voortuin. Cranesbill en tapijt Waldsteinie maken een mooie look en besparen veel tuinieren. Andere leuke opties zijn:

 • langzaam groeiende bloeiende struiken zoals lila en rode vlier
 • Heesters zoals toverhazelaar, vloersneeuwbal, bell hazelaar
 • langbloeiende vaste planten zoals gele zonnehoed, damesmantel, zonbruid
 • langlevende vaste planten zoals Funkie en Peony
 • sommige rozen, zoals de zuiver witte variëteit 'Escimo'
 • Sierbomen zoals waaieresdoorn, sierkers, sierappel, balsentrompetboom
 • Nog een tip van ons: beter salade en tomaten vermijden!

Selecteer onderhoudsvriendelijke tuinplanten

tuinieren ideeën pioenroos

Helaas kun je niet zomaar in de tuin zitten en genieten van de prachtige zomerdagen. Iemand moet zorgen voor het comfort in de tuin door het vervelende tuinieren te doen. Men probeert echter zijn werk te vergemakkelijken door te streven naar een onderhoudsarme voortuin.

Zorg voor uw tuin, ongeacht of deze klein of groot is. Voor een levendig tuinontwerp maar de moeite waard! Er is gewoon geen volledig zorgeloze tuin. Dat moet je weten! Het zou geweldig zijn om tuinieren te accepteren als ontspanning of zelfs als een tijdverdrijf.

tuinideeën onderhoudsvriendelijke tuinplanten toverhazelaar

tuin gemakkelijk zorg mode de bloembedden vormen

tuinonderhoud gemakkelijke tuinpaden van steen zijn gemakkelijk te reinigen

tuinideeën Damesjas is gemakkelijk schoon te maken en maakt een mooie look